Ja pots consultar la programació i inscriure’t a la segona edició de les Jornades Ciutat Europa, impulsades per la Fundació Catalunya Europa, que tindran lloc els dies 8 i 21 de novembre.
Agenda
Jornades municipalistes Ciutat Europa. Idees i experiències pel futur urbà.
Ciutat Europa 2024
Documentació
Programa Ciutat Europa 2024A través de cinc sessions diferents en dos dies de treball, aspirem a conèixer i intercanviar idees, experiències i bones pràctiques tant europees com locals en l’abordatge dels principals reptes globals que afronten avui en dia les ciutats i les àrees metropolitanes.
A partir de cinc eixos clau pel futur urbà us proposem les següents sessions:
- EIX SOCIAL, Pacte intergeneracional pel futur urbà
Diàleg entre joves metropolitans i alcaldes i alcaldesses, per compartir inquietuds de present i futur. La sessió s’enregistrarà, per donar lloc als primers episodis del video-podcast “Ciutat Europa”
- EIX TRANSICIÓ ECOLÒGICA, Ciutadania, sostenibilitat i infraestructures
La ciutadania com a agent de millora de la gestió i el disseny de les infraestructures.
- EIX ECONOMIA, mercat comú i competitivitat
Els informes Letta i Draghi alerten d’una Europa sens capacitat industrial ni competitivitat a escala global. Com ens afecta a Catalunya?
- EIX GOVERNANÇA, articular sobiranies
Quines són les formes de governança que combinin els diferents nivells de poder i siguin útils pels reptes de la societat actual? En fixarem en la sobirania alimentària, l’habitatge i les infraestructures del transport.
- EIX URBANISME, segregació i pla de barris
L’urbanisme i el seu disseny és un bon instrument contra la segregació. Ens fixarem en alguns exemples concrets de Pla de barris locals d’aquí i de fora.
Les sessions estan adreçades a un públic multidisciplinar, que inclou el món de l’acadèmia i la recerca, representants institucionals de gestió o electes, persones treballadores dels serveis públics, membres i representants del tercer sector i l’economia social i agents socials i econòmics. I la metodologia pretén fomentar el coneixement de bones pràctiques, l’intercanvi i fer xarxa entre les persones assistents.