Debats

Cafè Europa: "Reptes i oportunitats de la Presidència espanyola del Consell de la UE"Quins són els reptes i oportunitats de la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea? En aquesta nova sessió del cicle de debats Cafè Europa, organitzada per la Fundació Catalunya Europa i l'Associació Horitzó Europa, parlem dels objectius de la presidència rotatòria que Espanya assumirà a partir de l’1 de juliol durant l’últim semestre de l’any.

Aquesta Presidència del Consell de la UE arriba en un moment estratègic en l'àmbit europeu,  just abans de la primavera que acollirà les eleccions europees del 9 de juny del 2024. 

Segons el programa de la Presidència espanyola les prioritats seran l'autonomia estratègica, la política energètica, la transició ecològica, la crisi climàtica, la justícia social, la unitat europea i les relacions d'Europa amb Llatinoamèrica. Ara bé, són objectius assolibles? Com poden interferir les eleccions del 23 de juliol en la Presidència espanyola? Com es veu tot plegat des de les institucions europees?

De tot plegat, en parlem amb dos ponents: 

  • Oriol Escalas, subdirector general de l'Oficina per a la Coordinació de la Presidència espanyola de la Unió Europea.
  • Jordi Baró, corresponsal de Catalunya Ràdio a Brussel·les.

La sessió està presentada per Dolors Camats, directora de la Fundació Catalunya Europa, i moderada per Albert Royo, president de l'Associació Horitzó Europa.

A més, en aquest darrer Cafè Europa del curs, estrenem una nova col·laboració amb la llibreria NoLlegiu. A partir d'ara, acabarem cada sessió del cicle amb una recomanació literària relacionada amb el tema que tractem i que anirem afegint a la nostra biblioteca virtual de lectures europees.

En aquesta ocasió, us recomanem “Una pica en Flandes. La huella de España en la Unión Europea” de Javier Elorza i publicat per Debate (2023).

Més info del llibre: https://www.nollegiu.com/cat/libro/una-pica-en-flandes_75838

El cicle de debats en línia Cafè Europa se celebra el darrer divendres de cada mes, amb caràcter divulgatiu per acostar temàtiques europees i internacionals a la ciutadania.

El proper Cafè Europa serà el divendres 29 de setembre a les 9h.

Bon estiu!