Fundació Catalunya Europa

Missió i objectius

La Fundació Catalunya Europa/Llegat Pasqual Maragall va néixer el 2007 fruit de la vocació europeista del President Pasqual Maragall i s’orientà envers la recerca de l’ideal europeu de democràcia, pluralisme i equitat econòmica i social.

La Fundació s’inspira en les línies bàsiques del pensament i l’acció pública del seu fundador. A partir del llegat polític i intel·lectual de Pasqual Maragall i mitjançant la reflexió, el debat i la comunicació, la Fundació es proposa impulsar

  • La implicació activa de la societat catalana en una Europa unida amb més qualitat democràtica i amb més justícia social;
  • El reforçament del paper global de les aglomeracions urbanes com a espais per a la transformació social, la lluita per sostenibilitat ambiental i la innovació democràtica;
  • El diàleg permanent entre Catalunya i els altres pobles d’Espanya i d’Europa, des del respecte a la seva personalitat nacional, el reconeixement de la seva diversitat i la seva necessària cooperació.

Amb voluntat de constituir-se en actor social, la Fundació Catalunya Europa - Llegat Pasqual Maragall vol activar el debat ciutadà, la recerca, les publicacions i les activitats de formació, preparant propostes a iniciativa pròpia o en col·laboració amb altres institucions i entitats que comparteixin objectius similars.

Per al desenvolupament d’aquests objectius, la FCE porta a terme les següents activitats:

  • Debats: organitza periòdicament cicles de conferències i taules rodones que acullin ponents destacats del món polític, cultural i intel·lectual tant a nivell català com europeu, per tal de debatre diferents temes de la realitat catalana i europea tot sensibilitzant la ciutadania.
  • Estudis, recerca i publicacions:  Des de l’equip de la Fundació, a través de fellowships o en col·laboració amb altres institucions i experts, la Fundació desenvolupa els seus projectes de recerca i anàlisi sobre els eixos i temes establerts.
  • Seminaris: facilitar espais de treball entre professionals de diversos camps per a l’anàlisi i proposta d’actuacions amb una clara voluntat d’influència.
  • Premis i Beques: promoure la recerca en temes clau per a Catalunya i Europa i identificar joves talents en l'àmbit acadèmic i científic. Així mateix, col·laborar amb institucions acadèmiques per facilitar els ponts entre el món educatiu i el professional.