Opinió

Una majoria del Parlament de Catalunya ha fet possible la investidura de Salvador Illa Roca

Catalunya inicia una nova etapa amb una majoria catalanista i de progrés amb Salvador Illa al capdavant


Des de la Fundació Catalunya Europa, volem felicitar al Molt Honorable Salvador Illa i Roca, 133è president de la Generalitat de Catalunya. Li desitgem molta sort i molts encerts en la seva tasca al capdavant del Govern de la Generalitat. Catalunya inicia, així, una nova etapa amb una majoria catalanista i de progrés que ha fet possible la seva investidura. 

Celebrem la defensa del pacte i l’entesa i la voluntat de posar els serveis públics al centre de l’acció del govern. Només mitjançant coalicions àmplies de progrés, que apliquin solucions polítiques realistes, solvents i amb mirada llarga, serà possible combatre els discursos de la por.

La "tercera gran transformació" que Salvador Illa ha defensat en el seu discurs d’investidura beu de la primera gran transformació de Pasqual Maragall. Es fa present el llegat de Maragall i reivindiquem la manera de fer i governar que el van caracteritzar: ambició social i nacional per reduir desigualtats i eixamplar drets, convertir la societat catalana en un subjecte actiu en una Europa federal i fer-ho possible mitjançant acords plurals d’esquerres.